Roger Federer va participa la turneul ATP Masters 1.000 de la Roma

Roger Federer, proaspătul câştigător al turneului de la Miami (Florida), şi-a confirmat participarea la turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, care se va disputa între 12 şi 19 mai, au anunţat organizatorii evenimentului de la Foro Italico, citaţi de agenţia EFE.

Federer, în vârstă de 37 ani, nu a mai concurat pe zgura de la Roma din 2016. El s-a înscris acum pe lista jucătorilor care vor lua parte la cea de-a 76-a ediţie a acestei competiţii, la care a fost de patru ori finalist, fără să cucerească însă niciodată trofeul.

Elveţianul, câştigătorul a 101 turnee în cariera sa, a decis anul acesta să revină la competiţiile pe zgură, după o absenţă de doi ani, iar prima sa apariţie pe această suprafaţă va fi la turneul ATP Masters 1.000 organizat de Ion Ţiriac la Madrid.

Campionul din Ţara Cantoanelor îşi va începe cu aceasta pregătirile în vederea participării la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, la care a fost campion în 2009, când l-a învins în finală pe suedezul Robin Soderling.

Pe lista tenismenilor înscrişi la Mastersul 1.000 de la Roma figurează, de asemenea, spaniolul Rafael Nadal, care a cucerit anul trecut a opta sa coroană la Foro Italico, precum şi sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis

Tags: