Americanca Nicole Gibbs, bolnavă de cancer

Jucătoarea americană de tenis Nicole Gibbs, nr. 116 în clasamentul WTA, a anunţat, luni, că suferă de cancer la glandele salivare şi nu va participa la turneul de Mare Şlem de la Roland Garros, ce va avea loc în perioada 26 mai – 9 iunie, informează AFP.

„Nu voi mai juca pe zgură în acest sezon şi nu voi merge la Roland Garros”, a explicat jucătoarea pe contul său de Twitter.

„În urmă cu o lună, eu am mers la dentist şi o excrescenţă din gura mea m-a alertat. Biopsia a arătat că sufăr de o formă rară de cancer al glandelor salivare”, a adăugat ea.

Gibbs, în vârstă de 26 de ani, va suferi o intervenţie chirurgicală vineri şi speră să revină în circuit la Wimbledon (1-14 iulie).

„Chirurgul meu are încredere în faptul că intervenţia va fi suficientă pentru a rezolva problema”, a mai spus jucătoarea.

Cea mai bună poziţie ocupată de Gibbs în clasamentul mondial datează din 2016, când a urcat pe locul 68. Ea nu a câştigat niciun titlu WTA până acum, cele mai bune rezultate din carieră fiind calificarea în turul 3 la US Open 2014 şi la Openul Australiei 2017.

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis