Coco Gauff – Aryna Sabalenka e marea finală de la US Open 2023

Aryna Sabalenka este în a doua finală de Grand Slam din carieră, după ce s-a impus dramatic, 0-6, 7-6, 7-6 în fața favoritei 17, Madison Keys.
Finalistă în 2017 la Flushing Meadows (înfrângere la Sloane Stephens), Keys a avut meciul în mână, conducând cu set și 4-2, respectiv 5-3. Viitorul număr unu mondial a revenit în manșa secundă și a trimis partida în tie-break, unde s-a impus. În decisiv, americanca a avut din nou break în față (4-2), dar și de data asta Sabalenka a avut nervii mai tari în momentele decisive.

Aryna, câștigătoare la Australian Open în iarnă, merge astfel în a doua sa finală de Mare Șlem, depășindu-și cea mai bună performanță din carieră la New York (mai jucase semifinale la US Open în 2021 și 2022).

În finala de sâmbătă, Sabalenka va fi față în față cu o altă sportivă din SUA, Cori Gauff. Cele două s-au întâlnit până în prezent e 5 ori, scorul fiind 3-2 în favoarea sportivei din Belarus. În ultimul duel direct, în sferturile Indian Wells, în primăvară, Sabalenka s-a impus cu un categoric 6-4, 6-0.

Sursa: Eurosport

Ultimele stiri tenis


Vezi clasamentele jucatorilor favoriti pentru saptamana in curs: Clasament ATP si Clasament WTA

-->

Sectiune: stiri tenis